Обединено училище "Св. Климент Охридски"
с. Професор Иширково, общ. Силистра

Вълнуваща и незабравима бе срещата на четвъртокласниците от ОбУ "Св. Климент Охридски", с. Професор Иширково с библиотекарката Сабрие Амза от село Йорданово по повод Националната кампания "Походът на книгата". Тя им прочете приказката "Малката кибритопродавачка" от Х. Кр. Андерсен, а госпожа Пламена Йорданова им беше подготвила интересна презентация, свързана с живота на автора. Целта им беше да се създаде интерес и да се задържи вниманието върху вълшебния свят на детската литература.

Библиотеката при НЧ „Светлина-1906-Смилец“ взе участие в Национална инициатива „Походът на книгите“ заедно с учениците от първи клас от ОбУ „Св. Климент Охридски“ с. Проф. Иширково. Библиотекарката Мария Иванова беше подготвила видео приказка „Мързеливото и работливото момиче“ от Братя Грим и след това прочете приказката „Принцесата и граховото зърно“ от Х. Кр. Андерсен. На децата бяха задавани въпроси, свързани с прочетените произведения, също така се проведе игра, на която децата трябваше да познаят приказките, след прочитане на откъс от тях.
От името на читалището бяха подарени на децата книжки и картина за класната стая.
Благодарим на г-жа Василева - кл. ръководител на I-ви клас за поканата нашата библиотека да вземе участие в инициативата заедно с децата.
 
На 25.04.2024г по повод националната кампания "Походът на книгите" учениците от 3-ти и 7-ми клас на ОбУ "Свети Климент Охридски" с. Професор Иширково проведоха творческа среща. Госпожа Ивелина Христова прочете на третокласниците приказката на братя Грим "Белоснежка и Червенорозка", като ги запозна по невероятен начин приказните герои. Седмокласниците пък драматизираха училищен скеч, които се прие с небивало оживление. Малките третокласници, подготвени от госпожа Гюнел Ибрям поздравиха всички с песни и танци. Срещата се превърна в един малък празник. Учениците стигнаха до извода, че книгата е най-добрият приятел на човека.
 
Кметът на с. Професор Иширково Венцислав Маринов прочете днес на второкласниците от ОбУ"Св. Климент Охридски" приказка за Хитър Петър. Срещата им беше част от инициативите свързани със седмицата "Походът на книгата". Срещата премина с небивало оживление и мотивира малчуганите да четат повече книжки.
 
Златина Станева директор на Драматично-куклен театър Силистра и актьорът Станислав Георгиев посетиха днес учениците от ОбУ "Св. Климент Охридски" по покана на учителя по български език и литература-Ивелина Христова. Тяхното посещение сложи край на седмицата посветена на инициативата "Походът на книгата". По интересен и забавен начин те запознаха децата с приказните герои на Андерсен и запалиха в техните сърца пламъчето на любовта към четенето.